joi, 23 ianuarie 2014

Chiftelute de pui in sos picant

  • Ingrediente

    Ingrediente chiftele: (Kofla Mixture)
    ½ kg carne de pui tocata
    ½ lingurita de seminte de chimion
    ½ lingurita de coriandru pudra (macinat)
    ½ lingurita chimion pudra (macinat)
    ½ lingurita de Gram Masala (amestec de foi de dafin, seminte de chimion, scortisoara)

    Ingrediente necesare pentru sos:
    2 cepe
    2 rosii
    1 lingura smantana
    Ulei de porumb Arpis-pentru prajit
    1 baton de scortisoara
    1 lingura de pasta de usturoi si ghimbir
    ½ lingurita de chilli rosu pudra
    1 lingurita de coriandru pudra
    1 lingurita chimion pudra
    3 cuisoare
    2 seminte de cardamon verde
    1 samanta de cardamon negru
    1/lingurita de turmeric 
    Sare dupa gust
  • Mod de preparare

    Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.
    Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, Bucuresti, sector 5.
    Mod de preparare Kofla Mixture:
    Intr-un bol se pune carnea tocata de pui, peste care se adauga restul ingredientelor (necesare pentru Kofla mixture) si se amesteca bine.
    Compozitia rezultata se ruleaza sub forma de chiftele mici si rotunde (15 bucati).
    Chiftelele se prajesc in ulei Arpis.

    Mod de preparare sos:
    Intr-o tigaie se pune la incins 3 linguri de ulei Arpis.
    Peste uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt si sa lasa la calit pana devine moale si transparenta.
    Se adauga o lingura de pasta de usturoi si ghimbir, apoi restul ingredientelor uscate si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut.
    Se adauga rosia tocata marunt, chimionul pudra, coriandrul pudra, chilli rosu pudra si turmericul pudra si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut.
    Se amesteca toate ingredientele.
    Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei Arpis, se toarna sosul, apoi se adauga smantana si chiftelele din carnea de pui.
    Se orneaza pe deasupra cu frunze de coriandru si cateva de felii de ghimbir.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AdSense